Frakt 89 kr
Enkla returer
Kundnöjdhet i fokus
Sovrum

Vart placerar man mattan i sovrummet?

Mattor har den magiska kraften att lyfta ett rum till en mysigare nivå. Med hjälp utav textilier kan du mjukgöra hela rummet och knyta samman färger på ett väldigt lätt sätt. Men beroende på vart mattan placeras kan rummet upplevas mer eller mindre rymligt.

Man vill inte placera hela mattan under hela sängen, så att sängen slukar upp mattan. Placera din matta vid sängens fotända, några decimeter under fötterna. Mattan ska gärna vara lika bred som sängen – eventuellt en aning bredare – för snyggast resultat. Extra fint blir det att komplettera med en hellång sängkappa i kraftig bomull eller skrynkligt linnetyg. 

Har man möjlighet är det förstås att föredra att ha en riktigt stor matta under sängen. Det är aldrig fel att sätta fötterna mot en gosig matta när man stiger upp på morgonen, och rummet upplevs väldigt stort med en rejäl matta. Vår viskosmatta Chiba går exempelvis att beställa i valfri storlek så den även passar de största rummen. Önskar du att specialbeställa mått vänligen mejla oss på kundtjanst@matthemmet.se så hjälper vi dig att lägga en order.

På bilden ser du Chiba i färgen Silver.

Inspireras på Sociala medier