Frakt 89 kr
Enkla returer
Kundnöjdhet i fokus

Vilka vi är

Vi är Matthemmet AB, ett familjeföretag ägt av Lotta och Fredrik Forsström. Vår hemsida är: matthemmet.se

 

Du bestämmer över Dina personuppgifter

För oss är det viktigt att Du förstår vilka uppgifter vi samlar in om Dig och att Du känner Dig trygg med vår hantering av Dina personuppgifter. Har Du frågor om eller synpunkter på vår integritetspolicy eller vårt sätt att hantera Dina personuppgifter ber vi Dig att kontakta oss genast!

Kontakta oss också om Du vill få ett utdrag över vilka personuppgifter vi sparat om Dig, om Du vill korrigera någon uppgift eller om Du vill få Dina personuppgifter raderade ur våra system. Tänk bara på att om Du väljer att få Dina uppgiter raderade hos oss, måste Du själv vara noggrann med att spara dokumentation från köpet så att vi kan hantera eventuella reklamationer eller återköp!!

 

Behandling av Dina personuppgifter och andra uppgifter om Dig

Vad menas med en personuppgift?

Personuppgifter är information eller data som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person, såsom t.ex. namn, persnonummer, adress, e-postadress eller telefonnummer. Det kan också gälla olika digitala refererenser som exempelvis IP-nummer.

Ansvarig för Dina personuppgifter

Ansvarig för de personuppgifter som inhämtas och behandlas via Matthemmet.se är Matthemmet AB, Skutskärsvägen 18, 12264 ENSKEDE och vårt organsiationsnummer är 559167-9153.

Vilka personuppgifter vi samlar in och varför

När Du genomför ett köp på matthemmet.se samlar vi in personuppgifter såsom fullständigt namn, adress, e-postadress, telefonnummer, personnummer (vid fakturabetalning), betalningsuppgifter, köp- och orderhistorik samt IP-adress. Personuppgifter kan också samlas in när Du är i kontakt med vår kundtjänst via telefon, mail eller chatt.

Varför behandlar vi dina personuppgifter?

I. Beställning och administration av ditt köp

Vi behandlar Dina personuppgifter för att identifiera Dig som kund när Du väljer att handla hos oss. Vi behöver Dina personuppgifter för att hantera och leverera Ditt köp/Din order samt för att hantera betalning och fakturering, det vill säga för att fullfölja ingått köpeavtal.

II. Kundtjänstärenden

I vissa fall behövs också personuppgifter för att vi ska kunna hjälpa Dig om du kontaktar oss via kundtjänst med frågor och synpunkter eller om Du exempelvis vill göra en retur eller reklamation. Vid kontakt med kundtjänst via e-post, telefon eller chatt behandlar samlar vi in de personuppgifter som är nödvändiga för oss för att kunna hantera Ditt ärende och besvara Dina frågor.

III. Information om produkter och tjänster

Vi använder Dina personuppgifter för e-postutskick med information om våra produkter och tjänster. Vi skickar enbart e-postutskick till personer som vid något tillfälle gett sitt samtycke till att få e-postutskick från oss. Du kan när som helst återkalla Ditt samtycke till mottagandet av nyhetsbrev eller erbjudanden från oss genom att använda den avanmälningslänk som finns i våra utskick eller genom att kontakta kundtjänst kundtjanst@matthemmet.se.

Övriga uppgifter vi sparar

Kommentarer

När besökare lämnar kommentarer på vår sida samlar vi in den data som visas i kommentarsfältet samt kommentarsgivarens IP adress och browser data för att förebyggga s.k. spamattacker. Kommentarer sparas på obestämd tid.

Media

Om du laddar upp bilder till vår site eller någon av våra sociala media profiler, bör du i integritetshänseende överväga att undvika att ladda upp bilder med inbäddad geodata (EXIF GPS). Besökare på vår sida kan annars ladda ned och få tillgång till geo-data från dina bilder.

Lagring av personuppgifter

Vi sparar personuppgifter så länge det finns rättslig grund för det, ett dokumenterat syfte för behandlingen eller en pågående kundrelation. I så stor utsträckning som möjligt försöker vi att inte lagra onödiga personuppgifter och vi strävar efter att minimera lagringstiden i största möjlig mån.

Med vilka samarbetspartners kan vi komma att dela dina uppgifter?

Matthemmet kommer aldrig att sälja dina kontaktuppgifter till någon annan. Vi delar endast dina uppgifter med utvalda partners nödvändiga för att du ska kunna fullgöra ditt köp (exempelvis Klarna) och för att det du köpt ska komma hem till dig (exempelvis PostNord, DHL eller Schenker)!

Betallösningar

För att kunna ta betalt, hantera fakturor och betalningar delar vi uppgifter med Klarna (Klarna Bank AB (publ). I samband med din betalning kommer Klarna att samla in personuppgifter om dig. Klarna är därmed personuppgiftsansvariga för dessa uppgifter enligt Klarnas villkor.

Logistikpartners

Vi använder oss av logistikpartners för att kunna leverera Din(a) matta(or) hem till Dig! De tar därför del av de personuppgifter som krävs för att de ska kunna fullfölja och leverera Din order.

Beroende på storlek på order och var du bor kan det vara olika leverantörer, men vanligtvis använder vi oss av PostNord, Schenker eller  DHL. Företagen är personuppgiftsansvariga för dessa delade personuppgifter enligt respektivelogistikpartners villkor.

Övrigt

Som nystartad e-handelsbutik är det helt avgörande för oss att förstå vilken trafik vår webbplats attraherar och vi använder oss däför av cookies och andra liknande tekniker samt vissa av Googles analys-tjänster.

Inspireras på Sociala medier