Frakt 89 kr
Enkla returer
Kundnöjdhet i fokus
Matrum

Vad är egentligen viskos?

Vi ser dem överallt, men vad består egentligen viskos av? Scrolla vidare så ska förklara för dig.

Mjuka, glänsande och silkeslena viskosmattor berikar ditt hem med en lysande glans. De har en färgpalett med eleganta toner, och dämpade mönster. Utformningen av dessa unika mattor är enkel men ändå väldigt imponerande – varje viskosmatta skapar ett briljant samspel med färger, eftersom de fina silkefibrerna reflekterar ljuset väldigt vackert. När du ändrar din synvinkel får mattan ett annat uttryck, eftersom beroende på hur ljuset träffar mattan reflekteras tonerna olika.

Vi har sett mattorna på Instagram och i magasin, och prognosen ser inget slut på denna växande trend. Vilket vi förstår! Men hur tillverkas egentligen dessa skimrande konststycken?

Låt oss ta det från början. Viskos är ett konstfiber – ett tillverkat fiber som finns i två former: regenatfiber och syntetfiber. Regenatfibern finns i naturen i form av cellulosa från till exempel träd och bambu, och som protein från bland annat mjölk och sojabönor. 

                                                                           ”
Så, cellulosan av ett träd, blir konstfiber som blir till tråd, som sedan vävs till tyg. Bara denna tillverkningsmetod är förbluffande liksom en viskosmatta i sig.

 

Vid mattillverkning är det oftast cellulosa från trädmassa så som gran eller annat träd. Cellulosafibrerna från träden måste först frigöras och brytas ned och behandlas så att det kan spinnas och vävas till tyg.

Så, cellulosan av ett träd, blir konstfiber som blir till tråd, som sedan vävs till ett tyg. Bara denna tillverkningsmetod är förbluffande liksom en viskosmatta i sig.

Missa inte viskosmattan Chiba som finns i 16 färger och som går att specialbeställa i valfria mått.

Chiba Bijou Blue

 

Inspireras på Sociala medier